Se­sam­rin­gen

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 12 stuks
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bloem, gist en zout door elkaar roeren. Koriander erboven fijn knippen. Met ca. 1 1/2 dl handwarm water tot soepel deeg kneden. Deeg afgedekt op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Bakblik bekleden met bakpapier en met olie invetten. Sesamzaad in droge koekenpan lichtbruin roosteren en op plat bord strooien. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg in 12 stukken verdelen. Van deeg dunne slierten rollen. Tot ringen vormen, einden met water aan elkaar plakken. Ei loskloppen, ringen ermee bestrijken en door sesamzaadjes halen. Ringen op bakblik leggen en afgedekt nog ca. 30 minuten laten rijzen.
  2. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Ringen met zeezout bestrooien en in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin bakken. Op rooster af laten koelen. Lekker bij mezze of Griekse stoofschotels.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Griekenland

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.