Herfst stoof­pot­je

Boerenkool alleen door de stamppot? Nee hoor! Maak in 25 minuten een stoof van boerenkool, speklapjes en winterpeen.

(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Boerenkool alleen door de stamppot? Nee hoor! Maak in 25 minuten een stoof van boerenkool, speklapjes en winterpeen. 4 personen
3 206

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Snijd de speklapjes in grove stukken en bak in ca. 5 min. krokant. Voeg runderreepjes toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de aardappelschijfjes, wijn, het water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Maak de winterwortels schoon en snijd in blokjes. Voeg de peen aan het vlees toe en laat ca. 5 min. zachtjes sudderen. Voeg de boerenkool toe en breng op smaak zout en peper.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 624 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.300 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 44-45

Herfst stoofpotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst stoof­pot­je

1
1
  • 450 g boerenkool

Boerenkool bereiden volgens gebruiksaanwijzing.

2
2
  • 300 g Provençaals gekruide runderreepjes
  • 250 g speklapjes a la minute
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een braadpan. Snijd speklapjes in grove stukken en bak in ca. 5 min. krokant. Voeg de runderreepjes toe en bak ca. 2 min. mee.

3
3
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 1 dl rode wijn
  • 400 ml kraanwater
  • 1 vleesbouillontablet

Voeg de aardappelschijfjes, wijn, het water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.

4
4
  • 500 g winterpeen

Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes. Voeg de peen aan het vlees toe en laat ca. 5 min. zachtjes sudderen.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

5
5

Voeg de boerenkool toe en breng de stoofpot op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.