Groe­ne ri­sot­to

Voor de Italianen dagelijkse kost, voor ons een pure traktatie (met lekker veel groente).

(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Voor de Italianen dagelijkse kost, voor ons een pure traktatie (met lekker veel groente). 4 personen
3 190

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braadpan. Bak de rijst ca. 3 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn en het water toe en breng op middelmatig vuur aan de kook. Kook de rijst onafgedekt ca. 20 min. Roer af en toe.
  2. Was intussen de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Voeg de pesto, paprika, doperwten en de helft van de kaas toe aan rijst. Warm al roerende nog ca. 5 min. mee. De risotto is klaar als het vocht bijna is opgenomen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd in reepjes. Strooi over de risotto. Serveer direct in diepe borden. Bestrooi aan tafel met de rest van de kaas en wat versgemalen peper. Lekker met tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 44-45

Groene risotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne ri­sot­to

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 250 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 600 ml water

Verhit de olie in een braadpan. Bak de rijst ca. 3 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn en het water toe en breng op middelmatig vuur aan de kook. Kook de rijst onafgedekt ca. 20 min. Roer af en toe.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 5 el pesto alla Genovese
  • 450 g doperwten
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas

Was intussen de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Voeg de pesto, paprika, doperwten en de kaas toe aan rijst. Warm al roerende nog ca. 5 min. mee. De risotto is klaar als het vocht bijna is opgenomen.

3
3
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 bosuitjes

Maak de bosuitjes schoon en snijd in reepjes. Strooi over de risotto. Serveer direct in diepe borden. Bestrooi aan tafel met de rest van de kaas en wat versgemalen peper. Lekker met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.