Zalm met ci­trus­sa­la­de

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schoonboenen. Met satéstokje of vork aardappels op verschillende plaatsen diep inprikken. Aardappels in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 15 minuten garen. Ui pellen en snipperen. Sinaasappels en grapefruit dik schillen (zodat vliesje weggeschild wordt). Sap opvangen. Sinaasappels en grapefruit halveren en halve vruchten in plakjes snijden. Opgevangen sap mengen met olie, zout en peper. Sla schoonmaken, wassen en drogen. Sla mengen met sinaasappel, grapefruit, ui en dressing. Zalm verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels opensnijden en over vier borden verdelen. Klontje kruidenboter in elke aardappel leggen. Serveren met zalm en citrussalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 573 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 31 g
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.