Maf­fe muf­fins

  • gebak
  • 24 personen
  • 226 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 24 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • garde

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Laat de frambozen goed uitlekken in een zeef.
  2. Zet de muffinvormpjes, die bij de mix in het pak zitten, op de bakplaat. Klop met een mixer, op de laagste stand, de boter glad. Doe de muffinmix erbij en mix verder op de laagste stand.
  3. Breek de eieren in een apart bakje. Zorg dat er geen eierschaal bij zit. Doe ook de eieren bij het beslag. Mix tot het een glad beslag is geworden. Mix nog een minuut op de hoogste stand.
  4. Schep voorzichtig de frambozen door het beslag en vul de cakevormpjes voor ongeveer 2/3 deel met het beslag. Gebruik daarvoor een eetlepel. Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen.
  5. Spuit vlak voor het trakteren een flinke toef slagroom op de muffins en leg er eventueel 1 of 2 verse frambozen op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 226 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Uitdelers

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.