Kron­kels

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 10 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier
  • gekleurde servetten
  • plakband

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het plastic van de bladerdeegplakjes af. Leg de plakjes op het aanrecht en laat ze even ontdooien. Strooi de bloem op het aanrecht. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
  2. Rol elk plakje deeg op het aanrecht een beetje uit tot een rechte dunne lap. Snij elke lap deeg in 2 repen. Open het blik knakworsten en laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de knakworsten op een snijplank en snij ze in de lengte voorzichtig in, maar niet helemaal doormidden.
  3. Rol de deegrepen als spiralen om de knakworsten heen. Leg de knakworsten op het bakpapier en bak het deeg in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.
  4. Laat de kronkels een beetje afkoelen en serveer ze met een servetje. Als je ze op een feestje buiten de deur wilt trakteren, wikkel je ze in de servetten en neem je ze zo mee. Koud zijn ze ook lekker!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Uitdelers

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.