Pop­corn­crunch

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • bakpapier
  • 8 doorzichtige bekertjes
  • 8 gekleurde servetten
  • gekleurd cadeaulint

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de popcorn over de bodem van de ovenschaal en strooi de pinda’s erover. Verhit de suiker, stroop, het zout, de kaneel en 2 el water in een steelpan op laag vuur. Breng aan de kook en blijf goed roeren. Laat op laag vuur 2 min. koken. Haal van het vuur en giet het mengsel over de popcorn en pinda’s zodat alles bedekt is.
  2. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en spreid het mengsel daarop uit. Laat het helemaal afkoelen en breek de popcorncrunch met een vork in hapklare stukken. Vouw om elk bekertje een servet. Bind er een gekleurd lint omheen en verdeel de popcorncrunch over de bekertjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 203 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Uitdelers

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.