Noe­dels met kal­koen, Azi­a­ti­sche groen­te en pind­adres­sing

Deze wokschotel = awesome Aziatisch!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Deze wokschotel = awesome Aziatisch! 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember.
  2. Halveer de limoen en pers een halve vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Meng de pindakaas met de gember, 1 el limoensap, 2/3 van de sojasaus en de helft van de olie tot een dressing.
  3. Doe 1 el olie in de hapjespan of wok en roerbak de Aziatische wokgroenten met de rest van de sojasaus 2 min. op hoog vuur. Doe in een ruime kom.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook en kalkoenblokjes op hoog vuur in 4 min. goudbruin.
  5. Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels en eventueel zout toe en kook in 4 min. gaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Meng met de groente en dressing. Verdeel de noedels over de borden. Schep de kalkoen erop en besprenkel met de sesamolie. Garneer met de limoenpartjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.260 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 44 2016

Noedels met kalkoen, Aziatische groente en pindadressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met kal­koen, Azi­a­ti­sche groen­te en pind­adres­sing

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 limoen

Halveer de limoen en pers een halve vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 parten.

3
3
  • 4 el pindakaas
  • 3 el sojasaus
  • 2 el arachideolie

Meng de pindakaas met de gember, 1 el limoensap, de sojasaus en de olie tot een dressing.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 800 g Aziatische wokgroenten sojabonen
  • 1 el sojasaus

Doe de olie in de hapjespan of wok en roerbak de Aziatische wokgroenten met de rest van de sojasaus 2 min. op hoog vuur. Doe in een ruime kom.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 300 g kalkoenblokjes

Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook en kalkoenblokjes op hoog vuur in 4 min. goudbruin.

6
6
  • 250 g eiermie

Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels en eventueel zout toe en kook in 4 min. gaar.

7
7

Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Meng met de groente en dressing. Verdeel de noedels over de borden.

8
8
  • 1½ el sesamolie

Schep de kalkoen erop en besprenkel met de sesamolie. Garneer met de limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.