Kro­kan­te ka­bel­jauw­haas met pe­ter­se­lie­pu­ree

Kabeljauw in een krokant jasje!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Kabeljauw in een krokant jasje! 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een pan ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Breng ondertussen nog een pan water en eventueel zout aan de kook. Voeg de worteltjes toe als het water kookt en kook 8 min. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort onder koud stromend water.
  3. Verhit ondertussen de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af. Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 44 2016

Krokante kabeljauwhaas met peterseliepuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te ka­bel­jauw­haas met pe­ter­se­lie­pu­ree

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een pan ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 800 g worteltjes & peultjes

Breng ondertussen nog een pan water en eventueel zout aan de kook. Voeg de worteltjes toe als het water kookt en kook 8 min.

3
3

Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe. Giet af in een vergiet en spoel kort onder koud stromend water.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 570 g gepaneerde kabeljauwhaas

Verhit ondertussen de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaas in 8-10 min. goudbruin. Keer halverwege.

5
5
  • 30 g peterselie

Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af.

6
6
  • 25 g boter
  • 150 ml houdbare halfvolle melk
  • ½ tl nootmuskaat

Voeg de boter, melk, peterselie en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper.

7
7

Verdeel de kabeljauwhaas met de peterseliepuree en groenten over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.