Cour­get­te­f­rit­ta­ta met naan­brood en fris­se yog­hurt­dip

De frisse yoghurtdip maakt het gerecht helemaal af!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De frisse yoghurtdip maakt het gerecht helemaal af! 2 personen
4 14

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm) of ovenschaal (24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook en ui schoon. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de knoflook met de ui en zhug 3 min.
  2. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm. Voeg toe en bak nog 2 min. Verdeel de groenten over de springvorm of ovenschaal.
  3. Halveer de cherrytomaten. Klop de eieren los in een kom met het water en peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erboven en roer door. Schep het mengsel over de groente en verdeel de cherrytomaten erover met de snijkant naar boven. Bak de frittata in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Leg na 15 min. de naans ernaast.
  4. Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Roer de yoghurt los met de rest van de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Bestrooi de frittata met de rest van de peterselie en snijd in punten. Serveer met de naans en peterselieyoghurt.

bereidingstip:

Je kunt de frittata de avond van tevoren maken, gebakken en wel. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 ˚C.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 43 2016

Courgettefrittata met naanbrood en frisse yoghurtdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­f­rit­ta­ta met naan­brood en fris­se yog­hurt­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui

Maak de knoflook en ui schoon. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl zhug

Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de knoflook met de ui en zhug 3 min.

4
4
  • 1 courgette

Snijd de courgette in plakjes van 1 cm. Voeg toe en bak nog 2 min. Verdeel de groenten over de springvorm of ovenschaal.

5
5
  • 125 g cherrytomaten
  • 3 eieren
  • 2 el water
  • 100 g witte kaas

Halveer de cherrytomaten. Klop de eieren los in een kom met het water en peper en eventueel zout. Verkruimel de kaas erboven en roer door.

6
6

Schep het mengsel over de groente en verdeel de cherrytomaten erover met de snijkant naar boven.

7
7
  • 2 mini-naans naturel

Bak de frittata in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Leg na 15 min. de naans ernaast.

8
8
  • 5 g platte peterselie

Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn.

9
9
  • 85 g Griekse yoghurt (0% vet)

Roer de yoghurt los met de rest van de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Bestrooi de frittata met de rest van de peterselie en snijd in punten. Serveer met de naans en peterselieyoghurt.

bereidingstip:

Je kunt de frittata de avond van tevoren maken, gebakken en wel. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 ˚C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.