Ge­krui­de ka­bel­jauw met boon­tjes en aard­ap­pel­par­ten

Kabeljauw uit de mediterrane keuken.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Kabeljauw uit de mediterrane keuken. 4 personen
5 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in de lengte in parten en kook 10 min. in een pan ruim water en eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe en kook de bonen 8 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de veldsla, azijn, 1/3 van de olie, peper en eventueel zout.
  3. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in de lengte in partjes. Verhit de kruidenboter in de grote koekenpan en bak de aardappelparten 13 min. op middelhoog vuur. Voeg na 6 min. de sjalotten toe. Schep regelmatig om.
  4. Meng ondertussen de rest van de olie met de Griekse kruiden, peper en zout en bestrijk de kabeljauw ermee. Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege voorzichtig.
  5. Verdeel de kabeljauw met de boontjes en aardappelparten over de borden en serveer.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 43 2016

Gekruide kabeljauw met boontjes en aardappelparten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de ka­bel­jauw met boon­tjes en aard­ap­pel­par­ten

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Boen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in de lengte in parten en kook 10 min. in een pan ruim water en eventueel zout.

2
2

Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 600 g gebroken sperziebonen

Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe en kook de bonen 8 min.

4
4
  • 75 g veldsla
  • 1 el azijn
  • 1 el olijfolie

Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de veldsla, azijn, olie, peper en eventueel zout.

5
5
  • 4 sjalotten

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in de lengte in partjes.

6
6
  • 50 g kruidenboter

Verhit de kruidenboter in de grote koekenpan en bak de aardappelparten 13 min. op middelhoog vuur.

7
7

Voeg na 6 min. de sjalotten toe. Schep regelmatig om.

8
8
  • 2 el olijfolie
  • 1 sachet Griekse kruiden*
  • 2 schalen kabeljauw

Meng ondertussen de rest van de olie met de Griekse kruiden, peper en zout en bestrijk de kabeljauw ermee.

9
9

Verhit de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege voorzichtig.

10
10

Verdeel de kabeljauw met de boontjes en aardappelparten over de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.