Herfst­mi­ne­stro­ne met wit­te bo­nen, spek­jes en Par­me­zaan­se kaas

Dalende temperaturen en vallende blaadjes: dat vraagt om een stevige soep.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dalende temperaturen en vallende blaadjes: dat vraagt om een stevige soep. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak ondertussen de spekjes in een soeppan zonder olie of boter in 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de groentebouillon, boerensoepgroente en witte bonen in tomatensaus toe.
  4. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur ca. 8 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en garneer de soep met de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Herfstminestrone met witte bonen, spekjes en Parmezaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­mi­ne­stro­ne met wit­te bo­nen, spek­jes en Par­me­zaan­se kaas

1
1
  • 1 ambachtelijk stokbrood

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g gerookte spekreepjes

Bak ondertussen de spekjes in een soeppan zonder olie of boter in 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 700 g boerensoepgroente
  • 360 g witte bonen in tomatensaus

Voeg de groentebouillon, boerensoepgroente en witte bonen in tomatensaus toe.

4
4

Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur ca. 8 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en garneer de soep met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.