Sand­wich met cur­ry­worst en zuur­kool

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
8 personen
3 1

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de tomaten, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Bestrooi met peper en eventueel zout. Duw de tomaten met de achterkant van een lepel plat en laat met de deksel op de pan op laag vuur ca. 15 min. stoven.
  2. Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de broodjes aan de bovenkant diagonaal in. Schep in elk broodje wat zuurkool, leg er een worst op en schep er een eetlepel saus op. Serveer de rest van de saus erbij.

variatietip:

In plaats van Thüringer art braadworst kun je ook de AH Gekruide runderchipolata’s (schaal 8 stuks) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sandwich met curryworst en zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich met cur­ry­worst en zuur­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.

3
3
  • 400 g gepelde tomaten
  • ½ tl gerookte-paprikapoeder hot
  • 2 tl kerriepoeder

Voeg de tomaten, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Duw de tomaten met de achterkant van een lepel plat en laat met de deksel op de pan op laag vuur ca. 15 min. stoven.

5
5
  • 8 luxe brunchbroodjes

Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 2 el olie
  • 300 g Thüringer art braadworsten

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 250 g wijnzuurkool

Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

8
8

Snijd de broodjes aan de bovenkant diagonaal in.

9
9

Schep in elk broodje wat zuurkool, leg er een worst op en schep er een eetlepel saus op. Serveer de rest van de saus erbij.

variatietip:

In plaats van Thüringer art braadworst kun je ook de AH Gekruide runderchipolata’s (schaal 8 stuks) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.