Ge­stoof­de ka­bel­jauw in to­ma­ten­saus van Grand'Ita­lia (ad­ver­to­ri­al)

De smaak van verse zongerijpte tomaten doet het heel goed bij de zachte kabeljauw.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De smaak van verse zongerijpte tomaten doet het heel goed bij de zachte kabeljauw. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de oregano, de tomatensaus, balsamicoazijn, peper en zout toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges, snijd ze in stukjes van 1 cm en meng door de tomatensaus. Verdeel de saus over de ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Laat de olijven uitlekken, snijd grof en verdeel over de vis. Bak de vis ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
  3. Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de pasta over diepe borden, verdeel de kabeljauw, asperges en tomatensaus erover en leg er een plakje citroen op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde kabeljauw in tomatensaus van Grand'Italia (advertorial)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de ka­bel­jauw in to­ma­ten­saus van Grand'Ita­lia (ad­ver­to­ri­al)

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min.

2
2
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 690 g Sugocasa Tradizionale Nieuwe Oogst
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de oregano, de tomatensaus, balsamicoazijn, peper en zout toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.

3
3
  • 700 g groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges, snijd ze in stukjes van 1 cm en meng door de tomatensaus.

4
4
  • 4 kabeljauwfilet

Verdeel de saus over de ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout.

5
5
  • 90 g Taggia olijven

Laat de olijven uitlekken, snijd grof en verdeel over de vis. Bak de vis ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

6
6
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7
  • 1 citroen

Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de pasta over diepe borden, verdeel de kabeljauw, asperges en tomatensaus erover en leg er een plakje citroen op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.