Bor­rel­plank met kip­cer­ve­laat van Ste­ge­man (ad­ver­to­ri­al)

De bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers heb je, wie schenkt een drankje in?

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje De bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers heb je, wie schenkt een drankje in? 4 personen
2 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in plakjes. Leg op het ovenrooster en besprenkel met de olie. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Besmeer de bruschette met de geitenkaas en bestrooi met de helft van het basilicum.
  2. Snijd voor tzatziki de komkommer doormidden. Halveer de helft in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en rasp het vruchtvlees. Meng met de yoghurt. Pers een ½ teen knoflook erboven, voeg de rest van het basilicum toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd voor de cervelaatprikkers de kipcervelaat in 16 plakjes. Prik er 16 Amsterdamse uien met 16 cocktailprikkers op. Snijd de rest van de komkommer in plakjes. Serveer samen met de bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers op een grote borrelplank.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.225 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bor­rel­plank met kip­cer­ve­laat van Ste­ge­man (ad­ver­to­ri­al)

1
1
  • 1 meergranenstokbrood
  • 2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in plakjes. Leg op het ovenrooster en besprenkel met de olie.

2
2

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen.

3
3
  • 15 g basilicum
  • 125 g zachte geitenkaas

Scheur de blaadjes van de basilicum in stukjes. Besmeer de bruschette met de geitenkaas en bestrooi met de helft van het basilicum.

4
4
  • 1 komkommer

Snijd voor tzatziki de komkommer doormidden. Halveer de helft in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en rasp het vruchtvlees.

5
5
  • 250 g Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook

Meng de komkommer met de Griekse yoghurt. Pers de knoflook erboven, voeg de rest van het basilicum toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 165 g Stegeman kipcervelaat
  • 340 g Amsterdamse uien

Snijd voor de cervelaatprikkers de kipcervelaat in 16 plakjes. Prik er 16 Amsterdamse uien met 16 cocktailprikkers op.

7
7

Snijd de rest van de komkommer in plakjes. Serveer samen met de bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers op een grote borrelplank.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.