La­va­z­za's kof­fie­chee­se­ca­ke met ka­ra­mel en cho­co­la­de (ad­ver­to­ri­al)

De pittige koffie gaat in deze taart perfect samen met de chocolade en fluweelzachte karamel.

  • gebak
  • 10 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak De pittige koffie gaat in deze taart perfect samen met de chocolade en fluweelzachte karamel. 10 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm 24 x 24 cm (springvorm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat. Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij. Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen.
  2. Week ondertussen de gelatine in koud water en smelt de boter. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine en meng de boter erdoor.
  3. Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Knijp de gelatine uit en los op in de warme koffie. Voeg de roomkaas toe en meng goed. Verdeel het mengsel over de speculaasbodem.
  4. Zet de taart 2½ uur in de koelkast. Verdeel de helft van de karamel erover, schaaf er extra pure chocolade 72% boven en serveer.

Tip:

De rest van de karamel is lekker bij een bolletje (vanille)ijs met gebakken walnoten of pistachenoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 1 g
Ook te zien in

Lavazza's koffiecheesecake met karamel en chocolade (advertorial)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­va­z­za's kof­fie­chee­se­ca­ke met ka­ra­mel en cho­co­la­de (ad­ver­to­ri­al)

1
1
  • 397 g gecondenseerde melk

Zet het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat.

2
2

Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij.

3
3
  • 6 blaadjes gelatine
  • 70 g boter

Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water en smelt de boter.

4
4
  • 200 g speculaas

Vet de springvorm in. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine en meng de boter erdoor.

5
5

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.

6
6
  • 100 ml Lavazza Tradizionale filterkoffie
  • 600 g MonChou

Knijp de gelatine uit en los op in de warme koffie. Voeg de roomkaas toe en meng goed.

7
7

Verdeel het mengsel over de speculaasbodem. Zet de taart 2½ uur in de koelkast.

8
8
  • 50 g extra pure chocolade 72%

Verdeel de helft van de karamel erover, schaaf er extra pure chocolade 72% boven en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.