Hak's em­pan­a­da's met gei­ten­kaas (ad­ver­to­ri­al)

De Zuid-Amerikaanse empanada's met een Hollands tintje door de bonen van Hak.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans hoofdgerecht De Zuid-Amerikaanse empanada's met een Hollands tintje door de bonen van Hak. 4 personen
2 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht en steek er met een de ronde steker 6 rondjes uit. Rol het afgesneden deeg uit en maak er nog 2 rondjes van.
  2. Laat de doperwten, linzen en maismix uitlekken in een vergiet. Verkruimel de geitenkaas. Meng de maismix met de geitenkaas en de gedroogde dragon. Verdeel dit mengsel over de deegrondjes, laat de randen vrij. Vouw de deegrondjes dicht tot halve cirkels en druk de randen stevig aan met een vork.
  3. Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snipper de rode ui. Meng de paprika met de ui, de tabasco en 1/4 van de olie. Meng de mesclun salade met veldsla met de rest van de olie. Serveer de empanada’s met de salsa en de sla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hak's empanada's met geitenkaas (advertorial)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hak's em­pan­a­da's met gei­ten­kaas (ad­ver­to­ri­al)

1
1
  • 270 g bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht en steek er met de ronde steker 6 rondjes uit.

2
2

Rol het afgesneden deeg uit en maak er nog 2 rondjes van.

3
3
  • 400 g doperwten, linzen en maismix
  • 125 g geitenkaas

Laat de doperwten, linzen en maismix uitlekken in een vergiet. Verkruimel de geitenkaas.

4
4
  • 2 tl gedroogde dragon

Meng de maismix met de geitenkaas en de gedroogde dragon. Verdeel dit mengsel over de deegrondjes, laat de randen vrij.

5
5

Vouw de deegrondjes dicht tot halve cirkels en druk de randen stevig aan met een vork.

6
6

Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 2 rode puntpaprika's

Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.

8
8
  • 1 rode ui
  • 1 tl tabasco chipotle pepper sauce
  • 1 el olijfolie

Snipper de rode ui. Meng de paprika met de ui, de tabasco en olie.

9
9
  • 200 g mesclunsalade
  • 3 el olijfolie

Meng de mesclun salade met veldsla met de olie. Serveer de empanada’s met de salsa en de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.