Zalm­la­sag­ne met ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je kunt lasagne op de klassieke manier met gehakt maken, maar deze variant met vis is ook het proberen waard. 2 personen
3 24

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de andijvie 2 min. tot de groente is geslonken. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Meng ⅔ van de tomatensaus met de zuivelspread en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bedek de bodem met een laagje tomatensaus-zuivelspread. Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, de helft van de rest van de tomatensaus-zuivelspread en de helft van de geraspte kaas. Leg de helft van de courgette en de helft van de andijvie daar weer bovenop. Verdeel de helft van de zalm in stukjes over de andijvie.
  3. Maak zo nog een laag, zonder kaas. Dek af met de rest van de lasagnebladen, de ongemengde tomatensaus en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.715 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2016

Zalmlasagne met romige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­la­sag­ne met ro­mi­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 courgette

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette in dunne plakjes.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 400 g andijvie

Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de andijvie 2 min. tot de groente is geslonken. Laat goed uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 460 g Sugocasa Tradizionale Nieuwe Oogst
  • 200 g zuivelspread

Meng de tomatensaus met de zuivelspread en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus-zuivelspread.

5
5
  • 125 g verse lasagnebladen
  • 87½ g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Bedek achtereenvolgens met 4 lasagnebladen, de helft van de rest van de tomatensaus-zuivelspread en de geraspte kaas.

6
6
  • 125 g warmgerookte zalmstukken

Leg de helft van de courgette en de helft van de andijvie daar weer bovenop. Verdeel de helft van de zalm in stukjes over de andijvie.

7
7
  • 87½ g geraspte Goudse belegen kaas 48+
  • 230 g Sugocasa Tradizionale Nieuwe Oogst
  • 125 g verse lasagnebladen

Maak zo nog een laag, zonder kaas. Dek af met de rest van de lasagnebladen, de ongemengde tomatensaus en de rest van de kaas.

8
8

Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.