Azi­a­ti­sche maal­tijd­sa­la­de

Een dagje geen vlees? Deze salade ziet er prachtig uit en is ook nog eens heel smaakvol.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een dagje geen vlees? Deze salade ziet er prachtig uit en is ook nog eens heel smaakvol. 2 personen
4 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een andere koekenpan en roerbak de tofu reepjes met iets minder dan de helft van de sojasaus op middelhoog vuur in 4 min. krokant.
  2. Verdeel de bloemkoolrijst over een grote schaal en bestrooi met de rodekool. Rasp de groene schil van de limoen in een schaaltje, halveer en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in plakjes. Besprenkel met wat limoensap en verdeel over de salade.
  3. Maak in het schaaltje met limoenrasp een dressing van de rest van de olie, de rest van de sojasaus en de rest van het limoensap. Breng op smaak met peper. Besprenkel de salade met de dressing, verdeel de tofureepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Lekker met verse koriander en srirachasaus (pittige chilisaus).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2016

Aziatische maaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 2 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 180 g tofu roerbakreepjes
  • 1 el sojasaus

Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en roerbak de tofureepjes met de sojasaus op middelhoog vuur in 4 min. krokant.

3
3
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 300 g gesneden rodekool

Verdeel de bloemkoolrijst over een grote schaal en bestrooi met de rodekool.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen in een schaaltje, halveer en pers de vrucht uit.

5
5
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in plakjes.

6
6

Besprenkel met wat limoensap en verdeel over de salade.

7
7
  • 2 el arachideolie
  • 1½ el sojasaus

Maak in het schaaltje met limoenrasp een dressing van de rest van de olie, de rest van de sojasaus en de rest van het limoensap.

8
8

Breng op smaak met peper. Besprenkel de salade met de dressing, verdeel de tofureepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Lekker met verse koriander en srirachasaus (pittige chilisaus).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.