Cap­tain's din­ner met ro­de en brui­ne bo­nen

In de tijd van de VOC kreeg de kapitein dit te eten. Mogen we vanavond allemaal een beetje de kapitein zijn?

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht In de tijd van de VOC kreeg de kapitein dit te eten. Mogen we vanavond allemaal een beetje de kapitein zijn? 2 personen
4 10

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. krokant.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de prei 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen en mosterd toe en verwarm nog 2 min. Breng de bonen op smaak met peper en eventueel zout, verdeel over de borden en bestrooi met de spekreepjes.
  3. Serveer met de piccalilly, zilveruitjes en augurken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 2.510 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2016

Captain's dinner met rode en bruine bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cap­tain's din­ner met ro­de en brui­ne bo­nen

1
1
  • 200 g spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 min. krokant.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 300 g gesneden prei
  • 450 g rode en bruine bonen mix
  • 1 el grove mosterd

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de prei 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen en mosterd toe en verwarm nog 2 min.

3
3

Breng de bonen op smaak met peper en eventueel zout, verdeel over de borden en bestrooi met de spekreepjes.

4
4
  • 2 el piccalilly
  • 2 el Amsterdamse zilveruitjes
  • 2 el mini augurken

Serveer met de piccalilly, zilveruitjes en augurken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.