Pi­ri-pi­ri drum­sticks met wor­tel en aard­ap­pel

Kruidige drumsticks met aardappeltjes en groenten uit de oven: mogen we al aan tafel?

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kruidige drumsticks met aardappeltjes en groenten uit de oven: mogen we al aan tafel? 2 personen
3 12

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het groen van de wortels en halveer ze in zowel de lengte als de breedte. Meng de wortels, drumsticks en aardappelpartjes met de peri-perisaus en olie.
  2. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep na 15 min. om. Halveer ondertussen de tomaten. Neem de bakplaat uit de oven en schep de wortels, drumsticks en aardappelpartjes om met de tomaat en veldsla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2016

Piri-piri drumsticks met wortel en aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ri-pi­ri drum­sticks met wor­tel en aard­ap­pel

1
1
  • 600 g geschilde bospenen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het groen van de wortels en halveer ze in zowel de lengte als de breedte.

2
2
  • 600 g drumsticks
  • 400 g aardappelpartjes met schil
  • 125 g peri-perisaus met citroen en kruiden
  • 2 el olijfolie

Meng de wortels, drumsticks en aardappelpartjes met de peri-perisaus en olie.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep na 15 min. om.

4
4
  • 300 g snoeptomatenmix
  • 75 g veldsla

Halveer ondertussen de tomaten. Neem de bakplaat uit de oven en schep de wortels, drumsticks en aardappelpartjes om met de tomaat en veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.