Spa­ghet­ti en worst in ro­mi­ge prei­saus

Binnen 15 minuten eten? Deze pasta zit vol groenten en staat zo op tafel!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Binnen 15 minuten eten? Deze pasta zit vol groenten en staat zo op tafel! 2 personen
3 8

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tijm, knoflook, prei, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe aan de prei en verwarm 2 min. op hoog vuur mee. Meng de roomkaas erdoor en warm 3 min. mee. Snijd de worstjes in plakjes. Giet de pasta af en meng met de worstjes door de saus. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2016

Spaghetti en worst in romige preisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti en worst in ro­mi­ge prei­saus

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

2
2
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g gesneden prei

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tijm, knoflook, prei, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 175 g roomkaas lactosevrij

Voeg de tomatenblokjes toe aan de prei en verwarm 2 min. op hoog vuur mee. Meng de roomkaas erdoor en warm 3 min. mee.

5
5
  • 7½ g basilicum

Haal de blaadjes van de basilicum. Snijd de worstjes in plakjes. Giet de pasta af en meng met de worstjes door de saus. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.