Cran­ber­ry­ti­ra­mi­su

Geen koffieliefhebber? Met cranberry en witte chocolade is tiramisu ook héél lekker!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Geen koffieliefhebber? Met cranberry en witte chocolade is tiramisu ook héél lekker! 2 personen
2 16

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk het cranberrysap in een diep bord en doop er 3 lange vingers per persoon met de niet-gesuikerde kant in. Leg deze per 3 op een bordje. Roer de mascarpone los met de cranberrycompote. Klop de slagroom lobbig (net niet stijf) met de vanillesuiker en spatel luchtig door de mascarpone. Verdeel ⅔ deel van de mascarpone over de lange vingers.
  2. Doop de rest van de lange vingers met de niet-gesuikerde kant in de rest van het cranberrysap en leg weer per 3 op de mascarpone. Verdeel de rest van de mascarpone over de lange vingers. Schaaf de chocolade over de tiramisu. Garneer met de rest van de cranberrycompote.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 1 dag van tevoren maken (t/m stap 3).

bereidingstip:

Schaaf de chocolade er pas vlak voor het serveren over.

bewaartip:

Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2016

Cranberrytiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cran­ber­ry­ti­ra­mi­su

1
1
  • 100 ml cranberrysap
  • 12 lange vingers

Schenk het cranberrysap in een diep bord en doop er 3 lange vingers per persoon met de niet-gesuikerde kant in. Leg deze per 3 op een bordje.

2
2
  • 250 g mascarpone
  • 4 el cranberrycompote
  • 125 ml slagroom
  • 8 g vanillesuiker

Roer de mascarpone los met de cranberrycompote. Klop de slagroom lobbig (net niet stijf) met de vanillesuiker en spatel luchtig door de mascarpone.

3
3

Verdeel ⅔ deel van de mascarpone over de lange vingers.

4
4
  • 12 lange vingers

Doop de rest van de lange vingers met de niet-gesuikerde kant in de rest van het cranberrysap en leg weer per 3 op de mascarpone.

5
5

Verdeel de rest van de mascarpone over de lange vingers.

6
6
  • 50 g witte chocolade
  • 1 el cranberrycompote

Schaaf de chocolade over de tiramisu. Garneer met de rest van de cranberrycompote.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 1 dag van tevoren maken (t/m stap 3).

bereidingstip:

Schaaf de chocolade er pas vlak voor het serveren over.

bewaartip:

Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.