Shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel & spi­na­zie

Dit gerecht uit het Midden-Oosten kun je in één pan maken. Ei en tomaat staan vast, verder kun je spelen met ingrediënten.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Dit gerecht uit het Midden-Oosten kun je in één pan maken. Ei en tomaat staan vast, verder kun je spelen met ingrediënten. 4 personen
2 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroente en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukjes van 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
  2. Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. Roer regelmatig. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
  3. Roer de spinazie door de stoof. Maak een holte per persoon in de pan en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op heel laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

combinatietip:

Lekker met tabasco chipotle (flesje 60 ml).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Shakshuka met zoete aardappel & spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel & spi­na­zie

1
1
  • 4 el arachideolie
  • 1 kg hutspotgroenten
  • 4 tl ras el hanout

Verhit 2 grote koekenpannen met in elk 2 el olie en fruit hierin de hutspotgroente en ras el hanout 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 600 g zoete aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g koriander

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukjes van 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.

3
3

Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. Roer regelmatig.

4
4
  • 800 g tomatenblokjes
  • 100 ml water

Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook.

5
5

Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 200 g babyspinazie
  • 4 eieren

Roer de spinazie door de stoof. Maak een holte per persoon in de pan en breek in elke holte een ei.

7
7

Doe de deksel op de pannen en laat 10-12 min. op heel laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

combinatietip:

Lekker met tabasco chipotle (flesje 60 ml).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.