Mal­se kip bij­zon­der ge­stoofd in ap­pel-pe­ren­sap

Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap! 2 personen
4 13

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de kippenpoten (aan de velkant) en bestrooi de poten met peper en zout naar smaak. Maak de ui schoon en snipper. Pel de knoflook en snijd fijn.
  2. Verhit de boter in de braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.
  3. Schenk het appel-perensap erbij en verkruimel de halve bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar.
  4. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  5. Was de sperziebonen en appel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes. Voeg de sperziebonen en appel de laatste 9 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.235 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 41 2016

Malse kip bijzonder gestoofd in appel-perensap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se kip bij­zon­der ge­stoofd in ap­pel-pe­ren­sap

1
1
  • 540 g Franse maiskippenpoten

Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de kippenpoten (aan de velkant) en bestrooi de poten met peper en zout naar smaak.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Maak de ui schoon en snipper. Pel de knoflook en snijd fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 25 g boter
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 1 el mosterd
  • 1 el bloem

Verhit de boter in de braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.

4
4
  • 250 ml appel-perensap
  • ½ kippenbouillontablet

Schenk het appel-perensap erbij en verkruimel de halve bouillontablet erboven.

5
5

Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar.

6
6
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

7
7
  • 250 g sperziebonen
  • 1 kanzi-appel

Was de sperziebonen en appel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten.

8
8

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes.

9
9

Voeg de sperziebonen en appel de laatste 9 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 15 g peterselie

Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.