Smeu­ï­ge mac & chee­se met bloem­kool­roos­jes

Say cheese!

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Say cheese! 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de macaroni met eventueel wat zout in 10 min. beetgaar. Verdeel de bloemkool in kleinere roosjes en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd aan de pasta toe.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. Neem het spek en de ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
  4. Giet de pasta en bloemkool af. Schep om met het spek, de saus en 2/3 van de kaas. Verdeel over de ovenschaal.
  5. Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi de pasta ermee. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 41 2016

Smeuïge mac & cheese met bloemkoolroosjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smeu­ï­ge mac & chee­se met bloem­kool­roos­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g macaroni grande

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de macaroni met eventueel wat zout in 10 min. beetgaar.

3
3
  • 800 g bloemkoolroosjes

Verdeel de bloemkool in kleinere roosjes en voeg ze de laatste 3 min. van de kooktijd aan de pasta toe.

4
4
  • 200 g spekreepjes
  • 2 uien

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5

Voeg toe aan het spek en bak 2 min. Neem het spek en de ui uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6
  • 30 g boter
  • 30 g bloem

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

7
7
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 mespunt zout

Voeg de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.

8
8
  • 120 g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Giet de pasta en bloemkool af. Schep om met het spek, de saus en de kaas. Verdeel over de ovenschaal.

9
9
  • 55 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
  • 3½ el panko

Meng de rest van de kaas met de panko en bestrooi de pasta ermee. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.