Ge­grild fi­let­lap­je met aard­ap­pe­len en fris­se sa­la­de

Door de olie en rozemarijn krijgen de aardappelen heel veel smaak.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de olie en rozemarijn krijgen de aardappelen heel veel smaak. 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild doormidden. Kook in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.
  2. Maak de uien schoon en snijd in parten. Leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
  3. Was ondertussen de tomaten en snijd in parten. Was de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de sla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de grillpan. Dep de varkensfiletlapjes droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Verdeel de aardappelen en uien over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 41 2016

Gegrild filetlapje met aardappelen en frisse salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­grild fi­let­lap­je met aard­ap­pe­len en fris­se sa­la­de

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild doormidden. Kook in 15 min. bijna gaar.

2
2
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 el olijfolie

Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork, besprenkel met de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.

3
3
  • 3 rode uien

Maak de uien schoon en snijd in parten. Leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

4
4
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer

Was ondertussen de tomaten en snijd in parten. Was de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes.

5
5
  • 200 g ijsbergsla
  • 60 ml honing-tijmdressing
  • 40 g salade pittenmix

Meng de sla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 440 g varkensfiletlapjes
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan. Dep de varkensfiletlapjes droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

7
7

Verdeel de aardappelen en uien over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.