Pom­poen-kruid­no­ten-chee­se­ca­kes

Bij de cheesecake ben je vast al verkocht, maar wacht maar tot je de kruidnotenbodem proeft.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Bij de cheesecake ben je vast al verkocht, maar wacht maar tot je de kruidnotenbodem proeft. 12 stuks
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • muffinvorm
  • 12 papieren cupcakevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvormpjes. Verdeel het koekmengsel over de cupcakevormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Schep de pompoenspread, honing en mascarpone in de schone bak van de keukenmachine en meng tot een samenhangend geheel. Verdeel het mascarponemengsel over de koekjesbodem en strijk de bovenkanten glad. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Neem de muffinvorm uit de koelkast. Leg op de rechterhelft van elke cupcake 1 pepernoot. Bedek met een stuk bakpapier de andere helft van de cupcake waar geen pepernoot op ligt. Bestrooi de helft van de cupcake met de pepernoot met de kaneel. Verplaats de pepernoot naar de witte kant.

variatietip:

gebruik koek- en speculaaskruiden in plaats van gemalen kaneel

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags

Pompoen-kruidnoten-cheesecakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-kruid­no­ten-chee­se­ca­kes

1
1
  • 75 g roomboter
  • 200 g kruidnoten

Smelt de boter in een steelpan. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor.

2
2

Zet de cupcakevormpjes in de muffinvormpjes. Verdeel het koekmengsel over de cupcakevormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.

3
3
  • 150 g verse groentespread pompoen
  • 4 el vloeibare honing
  • 400 g mascarpone

Schep de pompoenspread, honing en mascarpone in de schone bak van de keukenmachine en meng tot een samenhangend geheel.

4
4

Verdeel het mascarponemengsel over de koekjesbodem en strijk de bovenkanten glad. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

5
5
  • 20 g kruidnoten

Neem de muffinvorm uit de koelkast. Leg op de rechterhelft van elke cupcake 1 pepernoot.

6
6

Bedek met een stuk bakpapier de andere helft van de cupcake waar geen pepernoot op ligt.

7
7
  • 1 tl kaneel

Bestrooi de helft van de cupcake met de pepernoot met de kaneel. Verplaats de pepernoot naar de witte kant.

variatietip:

gebruik koek- en speculaaskruiden in plaats van gemalen kaneel

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.