Sus­hi bur­ri­to

Sushi en burrito's: die kent iedereen, maar de combinatie van de twee is nieuw.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Sushi en burrito's: die kent iedereen, maar de combinatie van de twee is nieuw. 4 personen
2 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen en halveer deze. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in 8 lange repen. Halveer de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in lange repen.
  3. Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps. Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise en leg er naast elkaar de komkommer, paprika, avocado, bietjes julienne en peen julienne op. Rol de tortilla's zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.

bereidingstip:

Je kunt ook zelf wasabimayonaise maken door 1 tl wasabi door 50 g mayonaise te roeren.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en/of zoete chilisaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Sushi burrito

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi bur­ri­to

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water

Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken.

2
2

Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.

3
3
  • ½ komkommer

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen en halveer deze.

4
4
  • 1 rode puntpaprika

Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in 8 lange repen.

5
5
  • 1 avocado

Halveer de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in lange repen.

6
6
  • 50 ml rice vinegar
  • 4 grote tortillawraps

Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps.

7
7
  • 4 el wasabimayonaise
  • 150 g bietjes julienne
  • 150 g peen julienne

Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise en leg er naast elkaar de komkommer, paprika, avocado, bietjes julienne en peen julienne op.

8
8

Rol de tortilla's zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.

bereidingstip:

Je kunt ook zelf wasabimayonaise maken door 1 tl wasabi door 50 g mayonaise te roeren.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en/of zoete chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.