Ge­roos­ter­de biet met wit­te kaas en tijm

Je kunt bieten koken, maar uit de oven zijn ze ook heel lekker als bijgerecht.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Je kunt bieten koken, maar uit de oven zijn ze ook heel lekker als bijgerecht. 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Doe in de ovenschaal en schep om met 3/4 van de olie, het karwijzaad, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om.
  2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit. Meng het sinaasappelsap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.

variatietip:

Vervang de witte kaas door dezelfde hoeveelheid gorgonzola (het gerecht is dan niet meer vegetarisch).

combinatietip:

Lekker met saucijzen en waterkers, het gerecht is dan niet meer glutenvrij en vegetarisch.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 375 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde biet met witte kaas en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de biet met wit­te kaas en tijm

1
1
  • 800 g rauwe bieten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes.

2
2
  • 3 el arachideolie
  • 3 tl karwijzaad

Doe in de ovenschaal en schep om met de olie, het karwijzaad, peper en eventueel zout.

3
3

Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om.

4
4
  • 5 takjes tijm
  • ½ sinaasappel

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Pers de sinaasappel uit.

5
5
  • 1½ el honing
  • 1 el arachideolie

Meng het sinaasappelsap met de rest van de olie, de tijm en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g witte kaas

Neem de bieten uit de oven en schep op een platte schaal. Besprenkel met de dressing en verkruimel de witte kaas erover.

variatietip:

Vervang de witte kaas door dezelfde hoeveelheid gorgonzola (het gerecht is dan niet meer vegetarisch).

combinatietip:

Lekker met saucijzen en waterkers, het gerecht is dan niet meer glutenvrij en vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.