Ro­mi­ge zee­vruch­ten­soep

Een goedgevulde vissoep met een Italiaans tintje. Dat wil je elke dag toch wel eten?

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een goedgevulde vissoep met een Italiaans tintje. Dat wil je elke dag toch wel eten? 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, op laag vuur zodat de boter niet verkleurt. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. gaar worden (roux). Roer regelmatig. Voeg het water, de melk en visbouillontabletten toe. Zet het vuur hoog en breng al roerend met een garde aan de kook.
  2. Voeg de aardappeltjes en saffraan toe, zet het vuur laag en laat in 5 min. met de deksel op de pan gaar worden. Voeg de roerbakmix toe en verwarm 5 min. Voeg de zeevruchten toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.855 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Romige zeevruchtensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge zee­vruch­ten­soep

1
1
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, op laag vuur zodat de boter niet verkleurt. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. gaar worden (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

2
2

Roer regelmatig.

3
3
  • 500 ml halfvolle melk
  • 2 Visbouillontabletten MSG-vrij
  • 500 ml water

Voeg het water, de melk en visbouillontabletten toe. Zet het vuur hoog en breng al roerend met een garde aan de kook.

4
4
  • 600 g bakaardappeltjes
  • 0.05 g saffraan

Voeg de aardappeltjes en saffraan toe, zet het vuur laag en laat in 5 min. met de deksel op de pan gaar worden.

5
5
  • 600 g Italiaanse roerbakmix
  • 500 g gemengde zeevruchten

Voeg de roerbakmix toe en verwarm 5 min. Voeg de zeevruchten toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.