Herfst­mi­ne­stro­ne

Door 'm een klein beetje om te bouwen is deze klassieke Italiaanse soep helemaal klaar voor de herfst.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door 'm een klein beetje om te bouwen is deze klassieke Italiaanse soep helemaal klaar voor de herfst. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook met de spekreepjes 3 min.
  2. Voeg het water, de bouillontabletten en tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de roerbakgroente en pasta toe en kook 8 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.915 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Herfstminestrone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­mi­ne­stro­ne

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook met de spekreepjes 3 min.

2
2
  • 1½ liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg het water, de bouillontabletten en tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.

3
3
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
  • 150 g pipe rigate

Voeg de roerbakgroente en pasta toe en kook 8 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.