Aard­ap­pel, pas­ti­naak en biet met worst

Een goede ovenschotel heeft stevige smaken nodig. Dat heeft deze zeker!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een goede ovenschotel heeft stevige smaken nodig. Dat heeft deze zeker! 4 personen
2 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Schil de bietjes en snijd in partjes. Meng de pastinaak en bietjes met de aardappelpartjes, olijfolie, peper en eventueel zout.
  2. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de braadworstjes ertussen. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar. Keer de worstjes halverwege. Besprenkel met de curryketchup.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.435 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel, pastinaak en biet met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel, pas­ti­naak en biet met worst

1
1
  • 400 g pastinaak

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik.

2
2
  • 500 g gekookte bietjes
  • 600 g aardappelpartjes met schil
  • 4 el olijfolie knoflook/chilipeper

Schil de bietjes en snijd in partjes. Meng de pastinaak en bietjes met de aardappelpartjes, olijfolie, peper en eventueel zout.

3
3
  • 540 g scharrelbraadworsten

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de braadworstjes ertussen. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar. Keer de worstjes halverwege.

4
4
  • 4 el curry ketchup

Besprenkel met de curryketchup.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.