Kip met gnoc­chi, cour­get­te en pes­to

Ovengerecht met een Italiaans tintje dat zo op tafel staat.

(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Ovengerecht met een Italiaans tintje dat zo op tafel staat. 4 personen
3 158

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de kiphaasjes in de lengte en meng ze met 1 el citroensap en de pesto.
  2. Snijd elke courgette in de lengte in vieren en vervolgens in even lange stukken als de kip. Schep door de kip. Verdeel de kip, courgette en gnocchi over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep na 10 min. om.
  3. Meng ondertussen het citroenrasp en 1 el citroensap door de hüttenkäse en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kip, courgette en gnocchi met de pesto die over is en de hüttenkäse apart erbij.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kip met gnocchi, courgette en pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met gnoc­chi, cour­get­te en pes­to

1
1
  • 1 citroen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 500 g kiphaasjes
  • 3 el pesto arrabbiata

Halveer de kiphaasjes in de lengte en meng ze met 1 el citroensap en de pesto.

3
3
  • 2 courgette

Snijd elke courgette in de lengte in vieren en vervolgens in even lange stukken als de kip. Schep door de kip.

4
4
  • 500 g aardappelgnocchi
  • 2 el olijfolie

Verdeel de kip, courgette en gnocchi over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.

5
5

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Schep na 10 min. om.

6
6
  • 200 g hüttenkäse

Meng ondertussen het citroenrasp en 1 el citroensap door de hüttenkäse en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Serveer de kip, courgette en gnocchi met de pesto die over is en de hüttenkäse apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.