Ge­hakt­bal­le­tjes, aard­ap­pel & kool

Een klassieke aardappel-groente-vlees-maaltijd met 3x zoveel groente!

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een klassieke aardappel-groente-vlees-maaltijd met 3x zoveel groente! 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd grotere bloemkoolroosjes in vieren, halveer de rest. Snijd de uien in partjes. Meng de bloemkool en ui met de bakaardappelen, olie, vadouvan, peper en eventueel zout. Schep de gehaktballetjes erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de tomaten. Schep de gehaktballetjes, aardappel en bloemkool na 10 min. oventijd om en voeg de tomaten toe. Neem uit de oven, doe in een schaal en meng de babyboerenkool erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes, aardappel & kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes, aard­ap­pel & kool

1
1
  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 2 middelgrote uien

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd grotere bloemkoolroosjes in vieren, halveer de rest. Snijd de uien in partjes.

2
2
  • 600 g bakaardappeltjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl vadouvan

Meng de bloemkool en ui met de bakaardappelen, olie, vadouvan, peper en eventueel zout.

3
3
  • 300 g rundergehaktballetjes

Schep de gehaktballetjes erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. gaar.

4
4
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de tomaten. Schep de gehaktballetjes, aardappel en bloemkool na 10 min. oventijd om en voeg de tomaten toe.

5
5
  • 80 g babyboerenkool

Neem uit de oven, doe in een schaal en meng de babyboerenkool erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.