Pan­gasi­us met kriel, wor­tel & si­naas­ap­pel

Wat een smaken! Venkel, bospeen, mosterd en peterselie in één ovenschotel.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wat een smaken! Venkel, bospeen, mosterd en peterselie in één ovenschotel. 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes. Verwijder het groen van de bospeen, halveer de peen in de lengte en snijd doormidden. Halveer de krieltjes. Doe de venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp, de olie en mosterd en meng door de venkel, bospeen en krieltjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pangasiusfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met zout. Schep voorzichtig door het groentemengsel.
  3. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig. Snijd de sinaasappel in 8 parten en de peterselie fijn. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer de sinaasappelparten erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 755 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pangasius met kriel, wortel & sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­gasi­us met kriel, wor­tel & si­naas­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes.

3
3
  • 600 g geschilde bospenen

Verwijder het groen van de bospeen, halveer de peen in de lengte en snijd doormidden.

4
4
  • 500 g krieltjes

Halveer de krieltjes. Doe de venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom.

5
5
  • 1 sinaasappel
  • 3 el olie
  • 2 el fijne mosterd

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp, de olie en mosterd en meng door de venkel, bospeen en krieltjes.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 700 g pangasiusfilets

Snijd de pangasiusfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met zout. Schep voorzichtig door het groentemengsel.

8
8

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig.

9
9
  • 20 g platte peterselie

Snijd de sinaasappel in 8 parten en de peterselie fijn. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer de sinaasappelparten erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.