Groen­te­la­sag­ne met ri­cot­ta

Als er 5 soorten groente in een lasagne zitten, dan mag je het wel een groentelasagne noemen.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Als er 5 soorten groente in een lasagne zitten, dan mag je het wel een groentelasagne noemen. 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de auber­gines in de lengte in plakken van een 1⁄2 cm dik.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de aubergineplakken met 3/4 van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in 2 delen 6 min. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in plakken van een 1⁄2 cm dik. Bestrijk de courgette met de rest van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in 2 delen 5 min. Keer halverwege.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Verwarm de spinazie in een pan op laag vuur. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg als de spinazie ontdooid is de helft van de kaas toe en neem van het vuur.
  5. Laat de paprika uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Meng door de ricotta.
  6. Vet de ovenschaal in. Verdeel een 1/2 el spinazie per persoon over de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met 1/3 van de aubergine, 1/3 van de courgette, 1/3 van de pizzasaus, 1/3 van de paprika en 1/3 van de rest van de spinazie. Maak zo nog 2 lagen.
  7. Verdeel de ricotta erover. Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Groentelasagne met ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­la­sag­ne met ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 aubergines

Snijd de auber­gines in de lengte in plakken van een 1⁄2 cm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter.

3
3
  • 3 el olijfolie

Bestrijk de aubergine­plakken met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in 2 delen 6 min. Keer halverwege.

4
4
  • 2 courgette

Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in plakken van een 1⁄2 cm dik.

5
5
  • 1 el olijfolie

Bestrijk de courgette met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in 2 delen 5 min. Keer halverwege.

6
6
  • 1 schaal tastytom-trostomaten
  • 300 g spinazie à la crème
  • 100 g Parmezaanse kaas

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Verwarm de spinazie in een pan op laag vuur. Rasp de Parmezaanse kaas.

7
7
  • 590 g gegrilde paprika's

Voeg als de spinazie ontdooid is de helft van de kaas toe en neem van het vuur. Laat de paprika uitlekken.

8
8
  • 1 citroen
  • 250 g ricotta

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Meng door de ricotta.

9
9

Vet de ovenschaal in. Verdeel een 1/2 el spinazie per persoon over de ovenschaal.

10
10
  • 425 ml pizzasaus

Bedek achtereenvolgens met 1/3 van de aubergine, 1/3 van de courgette, 1/3 van de pizzasaus, 1/3 van de paprika en 1/3 van de rest van de spinazie.

11
11

Maak zo nog 2 lagen.

12
12

Verdeel de ricotta erover. Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi met de rest van de kaas.

13
13

Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.