Open klas­sie­ke la­sag­ne

Deze klassieke Italiaanse lasagne maak je zonder oven. Ja, echt!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze klassieke Italiaanse lasagne maak je zonder oven. Ja, echt! 4 personen
2 11

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op laag vuur. Giet het vet af en voeg de burgers toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur en duw de burgers tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes.
  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en de winterpeen in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Voeg de bleekselderij, peen en ui toe aan de burgers en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water en eventueel zout aan de kook en kook de lasagnebladen in 4 min. beetgaar. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten.
  4. Leg op elk bord een lasagnevel, verdeel er de helft van de saus over en bedek met de helft van de mozzarella. Maak zo op elk bord 2 lagen. Dek af met een lasagnevel, rasp de Parmezaanse kaas erover en leg de tomaten erop. Haal de blaadjes van het basilicum, scheur de blaadjes in stukjes en verdeel over de lasagne.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.250 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Open klassieke lasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open klas­sie­ke la­sag­ne

1
1
  • 200 g spekreepjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 2 beefburgers tomaat

Giet het vet af en voeg de burgers toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur en duw de burgers tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes.

3
3
  • 5 stengels bleekselderij
  • 300 g winterpeen
  • 1 ui

Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en de winterpeen in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

4
4
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de bleekselderij, peen en ui toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken.

5
5

Roer af en toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g verse lasagnebladen

Breng ondertussen een ruime pan water en eventueel zout aan de kook en kook de lasagnebladen in 4 min. beetgaar.

7
7
  • 250 g mozzarella
  • 200 g cherrytomaten

Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten.

8
8

Leg op elk bord een lasagnevel, verdeel er de helft van de saus over en bedek met de helft van de mozzarella. Maak zo op elk bord 2 lagen.

9
9
  • 50 g Parmezaanse kaas

Dek af met een lasagnevel, rasp de Parmezaanse kaas erover en leg de tomaten erop.

10
10
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes van het basilicum, scheur de blaadjes in stukjes en verdeel over de lasagne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.