Har­ti­ge skull­piz­za's

Pizza eten is al een feestje, maar met zo'n spooky pizza is het helemaal spannend.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pizza eten is al een feestje, maar met zo'n spooky pizza is het helemaal spannend. 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • uitsteekvormpje bloem
  • uitsteekvormpje hart
  • uitsteekvormpje rond ribbel
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
  2. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Steek met een uitsteekvormpje bloemetjes uit de plakjes winterpeen. Houd zowel de bloemetjes als de uitgestoken plakjes apart.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helften doormidden. Steek uit de paprika met uitsteekvormpjes 2 geribbelde rondjes en 1 hartje per persoon uit. Snijd de rest van de paprika in stukjes.
  4. Laat de olijven, mais en kappertjes uitlekken. Maak op de pizza’s van de stukjes paprika, mais en kappertjes de contouren van een doodshoofdje.
  5. Rasp de geitenkaas. Strooi de geraspte kaas op de helft van de pizza’s om het doodshoofdje heen. Vul er bij de andere pizza’s het doodshoofdje mee.
  6. Gebruik de uitgestoken plakjes peen, -bloemetjes en paprikarondjes als ogen, de paprikahartjes (omgekeerd) als neuzen en de olijven en mais als monden. Gebruik de rest van de groenten om de doodshoofdjes te garneren. Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 104 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.125 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hartige skullpizza's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge skull­piz­za's

1
1
  • 4 pizzabodems houtoven naturel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

2
2
  • 1 winterpeen

Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.

3
3

Steek met een uitsteekvormpje bloemetjes uit de plakjes winterpeen. Houd zowel de bloemetjes als de uitgestoken plakjes apart.

4
4
  • 1 zak paprikamix (rood, groen, geel)

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helften doormidden.

5
5

Steek uit de paprika met uitsteekvormpjes 8 geribbelde rondjes en 4 hartjes uit. Snijd de rest van de paprika in stukjes.

6
6
  • 90 g Taggia-olijven
  • 150 g mais
  • 100 g kappertjes

Laat de olijven, mais en kappertjes uitlekken.

7
7

Maak op de pizza’s van de stukjes paprika, mais en kappertjes de contouren van een doodshoofdje.

8
8
  • 150 g geitenkaas belegen 50+

Rasp de geitenkaas. Strooi de geraspte kaas op 2 pizza’s om het doodshoofdje heen. Vul er bij de andere 2 pizza’s het doodshoofdje mee.

9
9

Gebruik de uitgestoken plakjes peen, -bloemetjes en paprikarondjes als ogen, de paprikahartjes (omgekeerd) als neuzen en de olijven en mais als monden.

10
10

Gebruik de rest van de groenten om de doodshoofdjes te garneren. Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.