Hol­land­se an­dij­vie­stamp met wor­tel en worst­jes

Doordat de worteltjes gesmoord worden met curry madras, zitten ze barstensvol smaak.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Doordat de worteltjes gesmoord worden met curry madras, zitten ze barstensvol smaak. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worsten op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag, voeg de ui en tijm toe en bak de worsten en ui in 10 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en voeg de worteltjes, curry madras en het water toe. Laat met de deksel half op de pan op laag vuur 15 min. smoren. Roer regelmatig.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree en meng de andijvie, melk en het kookvocht erdoor. Verdeel de andijviestamp en worst over de borden en schep de worteltjes erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 40 2016

Hollandse andijviestamp met wortel en worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se an­dij­vie­stamp met wor­tel en worst­jes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 4 Lincolnshire-sausages

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worsten op hoog vuur in 5 min. rondom aan.

3
3
  • 4 tl gedroogde tijm

Zet het vuur laag, voeg de ui en tijm toe en bak de worsten en ui in 10 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 50 g boter
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 1 tl curry madras
  • 100 ml water

Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en voeg de worteltjes, curry madras en het water toe.

5
5

Laat met de deksel half op de pan op laag vuur 15 min. smoren. Roer regelmatig.

6
6

Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op.

7
7
  • 400 g andijvie
  • 100 ml melk

Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree en meng de andijvie, melk en het kookvocht erdoor.

8
8

Verdeel de andijviestamp en worst over de borden en schep de worteltjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.