Ren­dang

Dit gestoofde rundvlees is in Indonesië een echt feestmaal. Wij snappen wel waarom!

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit gestoofde rundvlees is in Indonesië een echt feestmaal. Wij snappen wel waarom! 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de runderlappen in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de helft van het vlees (alles in één keer is te veel) in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van het vlees 5 min. in het achtergebleven bakvet. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de stengels citroengras in de lengte.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de boemboe toe en bak 5 min. Voeg het vlees, citroengras, de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 1½ uur. Verwijder de deksel en stoof de rendang nog 30 min. Verwijder voor het serveren het citroengrasuit de rendang.

bereidingstip:

Je kunt de rendang maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

bereidingstip:

De bereidingstijd kan afwijken van de informatie op de verpakking. Dit heeft te maken met de verschillende manieren van bereiden.

variatietip:

Je kunt het citroengras vervangen door reepjes gele citroenschil.

combinatietip:

Lekker met ringetjes bosui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Rendang

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ren­dang

1
1
  • 900 g ribrunderlappen

Snijd de runderlappen in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 2 el rijstolie

Verhit de olie in een pan en bak de helft van het vlees (alles in één keer is te veel) in 5 min. rondom bruin.

3
3

Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van het vlees 5 min. in het achtergebleven bakvet.

4
4
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de stengels citroengras in de lengte.

5
5
  • 2 el rijstolie
  • 200 g boemboe rendang

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de boemboe toe en bak 5 min.

6
6
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water

Voeg het vlees, citroengras, de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook.

7
7

Zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 1½ uur. Verwijder de deksel en stoof de rendang nog 30 min.

8
8

Verwijder voor het serveren het citroengras uit de rendang.

bereidingstip:

Je kunt de rendang maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

bereidingstip:

De bereidingstijd kan afwijken van de informatie op de verpakking. Dit heeft te maken met de verschillende manieren van bereiden.

variatietip:

Je kunt het citroengras vervangen door reepjes gele citroenschil.

combinatietip:

Lekker met ringetjes bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.