Lin­zen­scho­tel met zuur­kool & ham

De appelsap zorgt ervoor dat de zuurkool zijn zure karakter een beetje verliest.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De appelsap zorgt ervoor dat de zuurkool zijn zure karakter een beetje verliest. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen met het water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 2 min.
  2. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de zuurkool samen met de appelsap, vadouvan, peper en eventueel zout toe aan de ui en stoof op laag vuur 15 min. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snijd de ham in repen. Giet de linzen af en meng samen met de paprika en ham door de zuurkool.

bereidingstip:

Houd je van iets pittiger? Voeg dan 1 tl extra vadouvan aan dit gerecht toe.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in

Linzenschotel met zuurkool & ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­scho­tel met zuur­kool & ham

1
1
  • 250 g donkergroene linzen
  • 1 liter water

Doe de linzen met het water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 20 min. beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 2 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 500 g gekookte wijnzuurkool

Doe de zuurkool in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 200 ml appelsap
  • 2 tl vadouvan

Voeg de zuurkool samen met de appelsap, vadouvan, peper en eventueel zout toe aan de ui en stoof op laag vuur 15 min. Schep regelmatig om.

5
5
  • 2 zoete puntpaprika's

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen.

6
6
  • 200 g gerookte boerenachterham

Snijd de ham in repen.

7
7

Giet de linzen af en meng samen met de paprika en ham door de zuurkool.

bereidingstip:

Houd je van iets pittiger? Voeg dan 1 tl extra vadouvan aan dit gerecht toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.