Pad­den­stoe­len­ri­sot­to

Als er één gerecht is waarin paddenstoelen de show stelen, dan is het wel risotto.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Als er één gerecht is waarin paddenstoelen de show stelen, dan is het wel risotto. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ruime pan met dikke bodem

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Breng het water met de bouillontabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  2. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de helft van de rest van de boter in een hapjespan en bak de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven.
  3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.

variatietip:

Je kunt de paddenstoelenmix vervangen door kastanjechampignons.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenrisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­ri­sot­to

1
1
  • 2 sjalotten
  • 25 g boter

Snijd de sjalotten fijn. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min.

2
2
  • 300 g risottorijst
  • 125 ml droge witte wijn

Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.

3
3
  • 1 liter water
  • 2 paddenstoelenbouillontabletten

Breng het water met de bouillon tabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot die is opgenomen.

4
4

Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

5
5
  • 1 gele paprika

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

6
6
  • 25 g boter
  • 400 g paddenstoelenmix met paprika en bieslook
  • 2 tenen knoflook

Verhit de boter in een hapjespan en bak de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven.

7
7
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

8
8
  • 25 g boter

Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe.

9
9
  • 90 g Parmigiano Reggiano-flakes

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.

variatietip:

Je kunt de paddenstoelenmix vervangen door kastanjechampignons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.