Cas­soulet (Fran­se stoof­scho­tel) met kip, worst en li­ma­bo­nen

Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze staat zo op tafel, maar is net zo lekker.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze staat zo op tafel, maar is net zo lekker. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe. Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met brood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cas­soulet (Fran­se stoof­scho­tel) met kip, worst en li­ma­bo­nen

1
1
  • 600 g kipdrumsticks
  • 150 g runderchipolata
  • 2 tenen knoflook

Snijd de kip een paar keer in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Halveer de worstjes in de breedte en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 150 g gesneden uien

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en worst in 5 min. rondom bruin. Voeg de laatste 2 min. de knoflook en ui toe.

3
3
  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 800 g limabonen
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml witte wijn
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Voeg de worteltjes met de bonen, tomatenblokjes, wijn en kruiden aan de kip en worst toe.

4
4

Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 25 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met brood. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.