Pad­den­stoe­len met tijm op toast

Dit is echt herfst op een broodje. Alleen die kleuren al!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Dit is echt herfst op een broodje. Alleen die kleuren al! 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het brood in delen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm uit de schaal paddenstoelenmix en halveer de grote paddenstoelen. Snijd de sjalotten in ringen van 1 cm breed.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, tijm en sjalot 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de peterselie fijn, rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.
  3. Schep de peterselie en het citroenrasp door de paddenstoelen en zet het vuur uit. Verdeel de paddenstoelen over de toast en schaaf de kaas erboven.

variatietip:

Je kunt de herfstmix vervangen door AH Paddenstoelen voor pasta. Voeg 1 el gedroogde tijm toe

combinatietip:

Lekker bij pompoensoep.

video

Pad­den­stoe­len schoon­ma­ken

Instructievideo - 01:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelen met tijm op toast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len met tijm op toast

1
1
  • 8 plakken stevige donkere meergranenbroden
  • 300 g paddenstoelenmix herfst

Rooster het brood in delen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm uit de schaal paddenstoelenmix en halveer de grote paddenstoelen.

2
2
  • 3 sjalotten

Snijd de sjalotten in ringen van 1 cm breed.

3
3
  • 30 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, tijm en sjalot 6 min. op middelhoog vuur.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.

5
5
  • 10 g platte peterselie
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon. Snijd de peterselie fijn, rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.

6
6

Schep de peterselie en het citroenrasp door de paddenstoelen en zet het vuur uit.

7
7
  • 40 g Pecorino Romano

Verdeel de paddenstoelen over de toast en schaaf de kaas erboven.

variatietip:

Je kunt de herfstmix vervangen door AH Paddenstoelen voor pasta. Voeg 1 el gedroogde tijm toe

combinatietip:

Lekker bij pompoensoep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.