Oven­scho­tel met kip, prei en zoe­te aard­ap­pel

Halfuurtje voorbereiden, even in de oven en smullen maar!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Halfuurtje voorbereiden, even in de oven en smullen maar! 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan
  • ovenschaal (34 x 23 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de zoete aardappelen 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de uien in ringen en de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte, was ze en snijd ze in halve ringen van een ½ cm. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. Verwijder ondertussen het vel van de kipbraadworsten. Voeg de knoflook en het kippenvlees toe aan de ui en bak in 5 min. rul. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.
  3. Bereid ondertussen de mix voor ovenschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking met de kookroom, het water en ei. Meng de helft van de peterselie erdoor. Schep de rest van de peterselie door het kipmengsel. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Dek af met de aardappelplakjes en schenk de mix voor ovenschotel erover.
  4. Bak het gerecht 45 min. in het midden van de oven gaar. Dek de schaal eventueel losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker dreigt te worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Ovenschotel met kip, prei en zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met kip, prei en zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 700 g zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm.

2
2

Kook de zoete aardappelen 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.

3
3
  • 2 uien
  • 2 knoflook
  • 3 preien

Snijd ondertussen de uien in ringen en de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte, was ze en snijd ze in halve ringen van een ½ cm.

4
4
  • 30 g peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 4 kipbraadworsten

Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. Verwijder ondertussen het vel van de kipbraadworsten.

5
5

Voeg de knoflook en het kippenvlees toe aan de ui en bak in 5 min. rul. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.

6
6
  • 64 g mix voor ovenschotel prei-kerrie
  • 125 ml finesse voor koken
  • 250 ml water
  • 1 ei

Bereid ondertussen de mix voor ovenschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking met de kookroom, het water en ei. Meng de helft van de peterselie erdoor.

7
7

Schep de rest van de peterselie door het kipmengsel. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.

8
8

Dek af met de aardappelplakjes en schenk de mix voor ovenschotel erover.

9
9

Bak het gerecht 45 min. in het midden van de oven gaar. Dek de schaal eventueel losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker dreigt te worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.