Kro­kan­te spek­lap­jes en wok­groen­te met zoet­zu­re saus

Speklapjes op z'n Aziatisch!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Speklapjes op z'n Aziatisch! 2 personen
4 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water met eventueel wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.
  2. Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de knoflook en wokgroente 8 min. op hoog vuur.
  4. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de gember 1 min. Voeg de zilveruitjes met het vocht uit het potje, de ketchup en suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
  5. Verdeel de speklapjes met de rijst en groente over de borden. Serveer de zoetzure saus erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 39 2016

Krokante speklapjes en wokgroente met zoetzure saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te spek­lap­jes en wok­groen­te met zoet­zu­re saus

1
1
  • 150 g zilvervliesrijst

Breng een pan ruim water met eventueel wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan.

2
2
  • 310 g speklapjes

Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en krokant.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 400 g Indonesische wokgroente

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook en wokgroente 8 min. op hoog vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 2 cm verse gember
  • 1 el olijfolie

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de gember 1 min.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

6
6
  • 235 ml zilveruitjes
  • 3 el ketchup
  • 1½ el suiker

Voeg de zilveruitjes met het vocht uit het potje, de ketchup en suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.

7
7

Verdeel de speklapjes met de rijst en groente over de borden. Serveer de zoetzure saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.