Noe­dels met kip, wor­tels en peul­tjes uit de oven

Nadat je de pakketjes uit de oven haalt, is het alsof je een cadeautje mag openmaken.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Nadat je de pakketjes uit de oven haalt, is het alsof je een cadeautje mag openmaken. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg alleen de worteltjes toe en kook 5 min.
  2. Schep ondertussen de kip om met de woksaus. Knip 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm. Giet de worteltjes af en verdeel samen met de peultjes over het bakpapier. Leg de kip erop en bestrooi met zout. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Bak de kip in ca. 15 min. in de oven gaar.
  3. Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg de noedels en eventueel zout toe en kook in 5 min. beetgaar.
  4. Schil ondertussen de gember. Giet de noedels af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een koekenpan, pers de gember met de knoflookpers erboven en voeg de noedels en soja-gember-sesamdressing toe. Verwarm 1 min.
  5. Verdeel de noedels over 4 borden. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de pakketjes en verdeel de groente en kip over de noedels.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.095 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 39 2016

Noedels met kip, wortels en peultjes uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met kip, wor­tels en peul­tjes uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g worteltjes en peultjes

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg alleen de worteltjes toe en kook 5 min.

3
3
  • 300 g kipfilet à la minute
  • 200 ml woksaus teriyaki

Schep ondertussen de kip om met de woksaus. Knip 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm.

4
4

Giet de worteltjes af en verdeel samen met de peultjes over het bakpapier. Leg de kip erop en bestrooi met zout.

5
5

Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Bak de kip in ca. 15 min. in de oven gaar.

6
6
  • 250 g eiernoedels

Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Voeg de noedels en eventueel zout toe en kook in 5 min. beetgaar.

7
7
  • 4 cm verse gember

Schil ondertussen de gember. Giet de noedels af en laat uitlekken in een vergiet.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

8
8
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml soja-sesam-gemberdressing

Verhit de olie in een koekenpan, pers de gember met de knoflookpers erboven en voeg de noedels en soja-gember-sesamdressing toe. Verwarm 1 min.

9
9

Verdeel de noedels over de borden. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de pakketjes en verdeel de groente en kip over de noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.