Kleur­rij­ke groen­te­pas­ta met zoe­te aard­ap­pel

Deze pasta zit vol boordevol groente en is er bovendien van gemaakt!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze pasta zit vol boordevol groente en is er bovendien van gemaakt! 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.
  2. Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm.
  3. Verhit de olie in de wok en roerbak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Voeg de paprika, aardappel en peen toe en roerbak nog 12 min.
  4. Voeg de laatste 2 min. de courgettespaghetti en kookroom toe. Breng op smaak met zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas en pompoenpitten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.490 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 39 2016

Kleurrijke groentepasta met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kleur­rij­ke groen­te­pas­ta met zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 2 oranje paprika's

Was de paprika’s, halveer ze en verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 300 g zoete aardappelen
  • 300 g winterpeen

Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 250 g vegetarische spekjes

Verhit de olie in de wok en roerbak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Voeg de paprika, aardappel en peen toe en roerbak nog 12 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 400 g courgette spaghetti
  • 200 ml room culinair light

Voeg de laatste 2 min. de courgettespaghetti en kookroom toe. Breng op smaak met zout.

5
5
  • 100 g geraspte Goudse jonge kaas
  • 50 g pompoenpitten

Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas en pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.