Mal­se kip, groe­ne groen­ten en aard­ap­pel­part­jes

De kip en groenten krijgen door het citroenrasp en tijm een kruidige, maar frisse smaak.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kip en groenten krijgen door het citroenrasp en tijm een kruidige, maar frisse smaak. 2 personen
3 11

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in partjes. Verdeel ze met de ui en de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  2. Was ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen en was deze. Boen de (halve) citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Snijd de kip in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Neem de bakplaat na ca. 10 min. uit de oven, schuif de aardappelpartjes naar één kant en verdeel de groenten, het rasp van de citroen, de kip en de rozemarijn over de bakplaat naast de aardappelpartjes. Besprenkel met de rest van de olie. Bak nog ca. 20 min.
  4. Verdeel de aardappelpartjes, groenten en kip over de borden. Verdeel de olijven erover en leg er een citroenpartje bij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 38 2016

Malse kip, groene groenten en aardappelpartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se kip, groe­ne groen­ten en aard­ap­pel­part­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 500 g vastkokende aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in partjes.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verdeel ze met de ui en de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6
  • 1 groene paprika
  • 1 prei

Was ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen en was deze.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7
  • ½ citroen
  • 200 g kipdijfilet

Boen de (halve) citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Snijd de kip in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Neem de bakplaat na ca. 10 min. uit de oven, schuif de aardappelpartjes naar één kant en verdeel de groenten, het rasp van de citroen, de kip en de rozemarijn over de bakplaat naast de aardappelpartjes.

9
9
  • 1 el olijfolie

Besprenkel met de rest van de olie. Bak nog ca. 20 min.

10
10
  • 90 g Taggia-olijven

Verdeel de aardappelpartjes, groenten en kip over de borden. Verdeel de olijven erover en leg er een citroenpartje bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.